Vrt za mati in hči

Kranj
2017

Opis

Na vsake toliko časa pride vrt, ki mi je zares v izziv. Tale je bil eden tistih. Ko sem se lotila načrtovanja, je bila lokacija bazena že določena, za vso ostalo okolico pa so mi lastniki dali proste roke. Bazen je dolg in ozek v dolgem in ozkem vrtu, zato je bilo prostor potrebno navidezno skrajšati in horizontalno členiti. To smo dosegli s prečnimi linijami, ki vrt ne sekajo pravokotno, vendar pod manjšim zamikom. Tak oblikoven ukrep je omogočil prostor za nasade, vrt pa se je vizualno povečal in razširil. Vse do izvedbe sem bila malo na trnih, kako se bo zamik obnesel ob izvedbi - bo učinek zares tak, kot smo si predstavljali? Vrt je izpadel še bolje, kot sem si ga zamislila in s skrbno roko lastnikov je vsak dan lepši. To so vrtovi, na katere sem zares ponosna. Hvala za zaupanje!

Komentar stranke

Odločili smo se, da želimo narediti zidan bazen, hkrati pa tudi urediti celotno okolico hiše. Zavedali smo se da bo projekt obsežen. Želje so bile različne in neusklajene, oblika parcele in razporeditev obstoječih objektov pa kompleksna, zato smo vedeli da pri projektu potrebujemo pomoč.

Saro smo po naključju našli preko spleta, všeč nam je bila njena spletna stran in vrtovi ki jih je do sedaj uredila. Naša želja je bila, da okolica bazena predstavlja zaseben prostor za sprostitev in druženje. Ostala okolica hiše pa naj se prilagodi namenu in uporabi.

Sara je bila polna idej in nas je z načrtom pozitivno presenetila in hkrati pokazala, da je v projekt vložila veliko znanja. Zelo dobro je prisluhnila našim željam, pazljivo je izbrala rastline in vedno našla prave kompromise. Z različnimi nasveti pa je pokazala tudi dobro poznavanje materialov. Kako zelo zadovoljni smo z načrtom, se je pokazalo šele, ko se je projekt iz načrta spremenil v realnost. Veseli smo, da smo se obrnili na Saro, saj je z njeno pomočjo naš vrt zaživel, je poln barv in življenja, v njem pa uživamo vsak dan.

Polona, Bojan, Sara, Mačko